Powered by:

In vijf minuten een volledige HPE-server configureren met HPE iQuote

Het zou zo eenvoudig moeten zijn: het configureren van een server. Zeker als uw klant staat te springen om een nieuwe server, bijvoorbeeld in het geval van een defect of crash. Dan wilt u in een paar stappen uw server bestellen en de volgende dag geleverd hebben. Helaas wijst de praktijk vaak anders uit. IQuote biedt uitkomst. In enkele minuten configureert en bestelt u uw HPE-server, direct uit voorraad.

Wat is iQuote?
iQuote is een service, een configuratie c.q. offertetool, die Copaco in samenwerking met HPE beschikbaar stelt aan klanten. U maakt in slechts enkele stappen nauwkeurige configuraties voor populaire HPE server-, opslag- en netwerkproducten. Deze slaat u op voor latere bewerking of u plaatst uw bestelling voor een directe levering uit voorraad. Wat denkt u… wordt dit ook uw nieuwe manier van configureren en bestellen?

100% foutloos en compleet
iQuote is een slimme tool die met u meedenkt. Per model en type worden de meest voorkomende componenten en opties getoond. Zoeken naar specifieke accessoires doet u snel via het zoekscherm. Zo weet u zeker dat uw configuratie 100% foutloos en compleet is. U bekijkt eenvoudig eerder opgeslagen offertes en past het zoekscherm aan uw persoonlijke voorkeuren aan.

Wat is het voordeel van iQuote?
Het gebruik van iQuote kent de volgende voordelen die in de praktijk het verschil maken.

  • Binnen vijf minuten uw server configureren en bestellen;
  • Slimme configuratietool met een overzicht van vaste en optionele componenten;
  • Actueel overzicht van de voorraad en prijzen;
  • Totaalprijs inclusief salesmarge continu inzichtelijk;
  • Inzicht in actiemodellen;
  • Directe levering uit voorraad;
  • Automatisch ingebouwde fout- en validatiecheck.

Een server configureren en bestellen in 10 stappen
Stap 1. Log in op copaco.com met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Stap 2.  Klik in de navigatiebalk bovenin uw scherm op ‘portals’ en kies ‘HPiQuote’. U wordt doorgeleid naar de website van HPiQuote, waarbij de link naar de actuele voorraad van Copaco behouden blijft.
Stap 3. U kiest de juiste categorie. In dit geval: servers.
Stap 4. U kiest het juiste model. De actuele voorraad en prijzen worden getoond, inclusief eventuele lopende acties en promobundels.
Stap 5. U kiest het juiste type. Ook hier worden actuele voorraad en prijzen vermeld.
Stap 6. Loop de vaste, voorgestelde, componenten na en selecteer de gewenste opties. Vul uw salesmarge in voor een accurate berekening van de totaalprijs en marge.
Stap 7. Selecteer eventuele additionele services. Klik op ‘help me kiezen’ voor meer informatie over de verschillende services.
Stap 8. Doorloop mogelijke opmerkingen bij ‘validatie’ in het configuratieoverzicht. Hier staan foutmeldingen of aandachtspunten vermeld, inclusief een duidelijke toelichting.
Stap 9. Voorzie de offerte van een klant- of offertenaam naar uw keuze.
Stap 10. Sla uw configuratie op of bestel direct voor een snelle levering van een volledig geconfigureerde en scherp geprijsde server uit voorraad.

Tip: u trackt uw bestelling eenvoudig via uw 'Mijn Copaco'-account. In uw besteloverzicht ziet u al uw bestellingen terug én vindt u de status van alle bestellingen.

Hulp nodig?
Loopt u vast? Neem dan direct contact op met Copaco sales via 040 – 2 306 325. Doordat het salesteam dit systeem dagelijks gebruikt zijn alle medewerkers in staat u direct verder te helpen. Het configureren van een server is vanaf nu een eitje.

Video HPiQuote (Engelstalig)
Bekijk deze uitgebreide iQuote gebruikersvideo (ca. vijf minuten) voor een uitgebreide toelichting van het gebruik en de mogelijkheden.

 

 

Configureer direct uw HPE-server
Direct een HPE server configureren? Log in op www.copaco.com en volg bovengenoemde stappen of neem contact op met Ruud van der Meer voor meer informatie over het gebruik van de tool.