Powered by:

In vijf minuten een volledige HPE-server configureren met HPE iQuote

Het zou zo eenvoudig moeten zijn: het configureren van een server. Zeker als uw klant staat te springen om een nieuwe server, bijvoorbeeld in het geval van een defect of crash. Dan wilt u in een paar stappen uw server bestellen en de volgende dag geleverd hebben. Helaas wijst de praktijk vaak anders uit. IQuote biedt uitkomst. In enkele minuten configureert en bestelt u uw HPE-server, direct uit voorraad.

Wat is iQuote?
iQuote is een service, een configuratie c.q. offertetool, die Copaco in samenwerking met HPE beschikbaar stelt aan klanten. Je maakt in slechts enkele stappen nauwkeurige configuraties voor populaire HPE server-, opslag- en netwerkproducten. Deze sla je op voor latere bewerking of je plaatst jouw bestelling voor een directe levering (uit voorraad).

100% foutloos en compleet
iQuote is een slimme tool die met je meedenkt. Per model en type worden de meest voorkomende componenten en opties getoond. Zoeken naar specifieke accessoires doe je snel via het zoekscherm. Zo weet je zeker dat jouw configuratie 100% foutloos en compleet is. Je bekijkt eenvoudig eerder opgeslagen offertes en past het zoekscherm aan jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Wat is het voordeel van iQuote?
Het gebruik van iQuote kent de volgende voordelen die in de praktijk het verschil maken.

  • Binnen vijf minuten jouw server configureren en bestellen;
  • Slimme configuratietool met een overzicht van vaste- en optionele componenten;
  • Actueel overzicht van de voorraad en prijzen;
  • Totaalprijs inclusief salesmarge continu inzichtelijk;
  • Inzicht in actiemodellen;
  • Directe levering uit voorraad;
  • Automatisch ingebouwde fout- en validatiecheck.

Een server configureren en bestellen in 10 stappen
Stap 1. Log in op copaco.com met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.
Stap 2.  Klik in de navigatiebalk bovenin jouw scherm op ‘Servers en Storage’ en klik onder "portas" op ‘HPE iQuote’. Je wordt doorgeleid naar de website van HPiQuote, waarbij de link naar de actuele voorraad van Copaco behouden blijft.
Stap 3. Je kiest de juiste categorie. In dit geval: servers.
Stap 4. Je kiest het juiste model. De actuele voorraad en prijzen worden getoond, inclusief eventuele lopende acties en promobundels.
Stap 5. Je kiest het juiste type. Ook hier worden actuele voorraad en prijzen vermeld.
Stap 6. Loop de vaste, voorgestelde, componenten na en selecteer de gewenste opties. Vul uw salesmarge in voor een accurate berekening van de totaalprijs en marge.
Stap 7. Selecteer eventuele additionele services. Klik op ‘help mij kiezen’ voor meer informatie over de verschillende services.
Stap 8. Doorloop mogelijke opmerkingen bij ‘validatie’ in het configuratieoverzicht. Hier staan foutmeldingen of aandachtspunten vermeld, inclusief een duidelijke toelichting.
Stap 9. Voorzie de offerte van een klant- of offertenaam naar keuze.
Stap 10. Sla uw configuratie op of bestel direct voor een snelle levering van een volledig geconfigureerde en scherp geprijsde server uit voorraad.

Tip: u trackt uw bestelling eenvoudig via jouw 'Mijn Copaco'-account. In het besteloverzicht zie jij al jouw bestellingen terug én de status.

Hulp nodig?
Loop je vast? Neem dan direct contact op met Copaco sales via 040 – 2 306 250. Doordat het salesteam dit systeem dagelijks gebruikt zijn alle medewerkers in staat jou direct verder te helpen. Het configureren van een server is vanaf nu een eitje.

Video HPiQuote (Engelstalig)
Bekijk deze uitgebreide iQuote gebruikersvideo (ca. vijf minuten) voor een uitgebreide toelichting van het gebruik en de mogelijkheden.

 

 

Configureer direct uw HPE-server
Direct een HPE server configureren? Log in op www.copaco.com en volg bovengenoemde stappen of neem contact op met Rick Arends voor meer informatie over het gebruik van de tool.