Powered by:

Alles over het Aruba-portfolio

Aruba, 'a Hewlett Packard Enterprise company' is een marktleidende fabrikant van veilige wired en wireless access-infrastructuren. De kracht van Aruba Networks zit in de ontwikkeling van flexibele oplossingen zoals krachtige 802.11ac access points, schaalbare switches met een uitgebreide featureset, fabrikantonafhankelijke Network Access Control, Guest en BYOD-toepassingen, geavanceerde managementtooling, location based services en indoor way finding.

Hierbij heeft Aruba Networks al vanaf dag één een hele sterke focus op security. Aangezien digitale security een zeer dynamisch speelveld is, heeft Aruba het securityportfolio uitgebreid met een User Entity Behavior Analytics (UEBA)-oplossing, zijnde IntroSpect. Digitale aanvallen worden steeds geavanceerder en zijn steeds moeilijker te detecteren, maar IntroSpect adresseert deze uitdaging. Dankzij de naadloze integratie van IntroSpect met ClearPass Policy Manager (NAC-oplossing), biedt Aruba een geavanceerde securityoplossing voor de gehele infrastructuur met een zeer lage beheerlast.

Het Aruba-portfolio bestaat uit:

  • Indoor wireless
  • Outdoor wireless
  • Controller based (overlay-model) als controller-less-oplossing
    Secure/Flexible Remote Access
  • Centraal management voor eenvoud van beheer, troubleshooting en onderhoud
  • Locatiebepaling (light weight tot volledig geïntegreerde oplossingen met indoor way finding en integratie met externe systemen)
  • Network Access Control (fabrikantonafhankelijk) voor zowel de wireless als de wired infrastructuur
  • Professionele Guest Access
  • Gebruiksvriendelijke oplossing voor ontsluiting van BYOD
  • Integratie met de Next Generation Firewalls van Palo Alto Networks, CheckPoint en Fortinet

Meetbaar goede performance en eenvoudig in beheer
Aruba Networks’ user-centric-netwerkoplossingen integreren flexibele WLAN en LAN, identiteitgebaseerde beveiliging en een continue beschikbaarheid van applicaties. Dit komt onder andere naar voren in de geïntegreerde stateful firewall en het AppRF-dashboard dat beschikbaar is in zowel de controller-less als de controller-gebaseerde oplossing. Naast een meetbaar goede performance zijn de oplossingen van Aruba ook eenvoudig te beheren. Zowel met de geïntegreerde web 2.0 GUI als met het fabrikantonafhankelijke managementplatform AirWave.

Rol Based Accessmethodiek in plaats van port-centric
Anders dan bij overige aanbieders, is het concept van Aruba al jaren gebaseerd op een Role Based Accessmethodiek in plaats van port-centric gebaseerde netwerken. Een Role Based Accessnetwerk zorgt voor een veilige en consistente gebruikerservaring, omdat de toegang tot de infrastructuur gebaseerd wordt op onder andere de rol in de organisatie, het gebruikte device, de locatie en tijd. Deze technologie kan eenvoudig worden uitgerold als een overlay bovenop de bestaande netwerkinfrastructuur.

Intelligente Location Based Services en Indoor Way Finding
Dat Aruba Networks een Mobilityoplossing biedt en niet alleen een Secure Wirelessoplossing, komt ook naar voren in de location based servicesoplossing. De Bluetooth Low-Energy (BLE)-technologie integreert naadloos met de Aruba 802.11ac access points en Meridian indoor way findingoplossing.

Dat alle bovenstaande zaken daadwerkelijk samenkomen bewijst de Aruba Mobile Engagementpropositie.

Wat kan Copaco voor jou betekenen?
Bij Copaco kijken we graag met jou naar het uitgebreide Aruba WiFi-aanbod om de beste oplossing te bieden aan jouw klant. Daarnaast ondersteunen we je met commerciële en technische trainingen. Het HPE Aruba-team beschikt over zeer ervaren en hoogst gecertificeerde sales en pre-salesmedewerkers.

Download hier de 'Aruba Product and Solutions Brochure'