Powered by:

Hoe past HPE Artificial Intelligence (AI) toe?

Al jaren is HPE bezig met onderzoek op het gebied van AI en de praktische toepassing hiervan binnen het eigen portfolio. HPE InfoSight, de AI-managementtool van HPE, is één van deze uitkomsten. In deze blog alles over het lerend en voorspellend vermogen van deze tool en de voordelen in de praktijk.

 

Problemen preventief voorkomen
Heel Nederland is in de ban van AI. Terecht, want achter de schermen zijn tegenwoordig niet alleen de multinationals, maar ook steeds meer MKB-bedrijven bezig met het ontwikkelen of integreren van AI-toepassingen. Met als doel; het voorkomen en genezen van problemen en het verbeteren van bedrijfsprestaties. Geweldig, maar wat doet HPE op dit gebied?

 

Ook HPE vernieuwt gigantisch op AI-gebied. Vooral op serverniveau blijkt AI van ongelofelijke meerwaarde. De AI-tool ‘HPE InfoSight’ leert en voorspelt, waardoor organisaties narigheden - zoals een servercrash - tijdig voorkomen. Ben je ook zo nieuwsgierig hoe jij en jouw klanten geen tijd en middelen meer verspillen aan problemen die voorkomen hadden kunnen worden?

 

Voorbeeld
Een simpel praktijkvoorbeeld. HPE InfoSight weet inmiddels, door het zelflerend vermogen op basis van praktijkgegevens, dat een server er, na gemiddeld een x aantal handelingen, mee kan stoppen. Op basis van dit feit geeft de tool tijdig de melding om de server preventief te laten nakijken. Kortom, voorspellende analyses voorkomen problemen op HPE-servers. Hierdoor wordt het beheer van IT-infrastructuren een stuk makkelijker.

 

Op basis van voorspellende analyses kunnen belangrijke onderhoudsverzoeken, voor bijvoorbeeld vervanging, tijdig downtime verminderen. Bovendien waarschuwt HPE InfoSight voor mogelijke kwetsbaarheden of risico’s op het gebied van serverbeveiliging, zoals frauduleuze inlogpogingen en andere serverbedreigingen.

 

Resultaten

  • 85% van de problemen wordt automatisch voorspeld en opgelost
  • 85% minder tijd kwijt aan het managen van problemen
  • Daling van 79% van operationele kosten

 

Continue bewaking
HPE InfoSight bewaakt voortdurend de IT-infrastructuur, signaleert mogelijke problemen en biedt oplossingen voor het potentiële probleem. Hiervoor kijkt HPE InfoSight naar het verleden en de toekomst. HPE neemt het giswerk weg en voorspelt nauwkeuring de capaciteit, prestaties en de bandbreedte en signaleert mogelijke issues.

 

Hoe werkt de AI-tool van HPE?
HPE InfoSight verzamelt en analyseert elke seconde data van miljoenen sensoren van al haar wereldwijd geïmplementeerde systemen. Gecombineerd met gedragsgegevens biedt de tool trendinzichten, prognoses en aanbevelingen om problemen te voorspellen en te voorkomen.

 

HPE InfoSight leert continu hoe het de verzamelende gegevens moet analyseren en interpreteren. Dit leidt tot een hogere efficiëntie en betrouwbaarheid, Hierdoor wordt een slimmere, eenvoudiger te beheren IT-infrastructuur gecreëerd. Met behulp van inzichten uit de voorspellende analyses zorgt InfoSight voor aanbevelingen op basis van patronen of tekenen van afwijkingen. Met als doel: het voorkomen van knelpunten in de serverprestaties.

 

Meer weten over de AI-innovaties en ontwikkelingen van HPE?

Video
Bekijk hier de video (Engelstalig) over HPE InfoSight en de toepassing ervan.

Website
HPE InfoSight kan niet alleen worden toegepast op de storage-, maar ook op de server producten van HPE. Lees hier meer lezen over HPE InfoSight.

Podcast
In deze podcast leer je meer over de kijk van HPE op AI en de praktische en nu al haalbare toepassing van AI.