Powered by:

HPE SimpliVity in een notendop

Een Hyperconverged (HCI) oplossing begint een steeds grotere rol te spelen bij onze resellers. Logisch; het is een topoplossing voor een IT-infrastructuur. Storage, compute en back-up in één, zowel hard- als software. HPE SimpliVity biedt dit alles gecombineerd in één product aan. In dit artikel vertellen we meer over HPE SimpliVity, wat het precies is en welke problemen het oplost. Ook geven we een succesvol praktijkvoorbeeld van Red Bull Racing.

 

Wat is HPE SimpliVity
HPE SimpliVity is een hyperconverged ‘software defined’ oplossing, die de gehele stack (Hyperconverge) ombouwt tot één vereenvoudigde stack. Dit betekent slechts één platform om te beheren en een vereenvoudiging van uw IT-omgeving. Hierbij kan zelfs een IT-generalist alle IT-infrastructuur via de hypervisor beheren. Dit leidt tot aanzienlijk lagere beheerkosten in vergelijking met legacy IT en andere HCI oplossingen. Daarnaast heeft HPE SimpliVity ingebouwde functies voor back-up en recovery, zodat hier geen extra add-ons voor nodig zijn.

 

Bekijk onderstaande video voor een uitleg over SimpliVity en waarin ook HPE InfoSight, een cloud-based artificial intelligence management tool, aan bod komt. 

 

HPE InfoSight for HPE SimpliVity Chalk Talk

 

De ontwikkeling van hyperconvergence
Om de toepassing van HPE SimpliVity beter toe te lichten, hebben wij onderstaande afbeelding toegevoegd. De afbeelding laat zien hoe een complexe oplossing uit het verleden vereenvoudigt kan worden door het toepassen van SimpliVity.

 

Voor wie is HPE SimpliVity interessant?
HPE SimpliVity is interessant voor organisaties die overwegen om een overstap te maken van een traditionele IT-infrastructuur naar een hyperconverged oplossing (HCI). Klanten die in het verleden al met SimpliVity zijn gaan werken, kunnen de omgeving met nieuwe HPE ProLiant Gen10 of Apollo Gen10 gebaseerde SimpliVity systemen uitbreiden. HPE SimpliVity biedt namelijk een oplossing aan elk type onderneming, ongeacht de grootte. Vanwege de geweldige beheermogelijkheden is het ook perfect toe te passen bij remote offices.

 

Hoe gaat SimpliVity om met data protectie?
HPE SimpliVity heeft ingebouwde gegevensbescherming, back-up en recovery om het risico in uw hyperconverged omgeving te verminderen. De SimpliVity beheertool kan vanuit een scherm, zowel de lokale als remote SimpliVity systemen beheren. Het biedt back-up en recovery voor externe sites door middel van ingebouwde gegevensbescherming. De automatische back-up en vereenvoudigde recovery vermindert het risico op gegevensverlies en dure downtime van uw bedrijf. De HPE ProLiant en Apollo servers gelden als één van de meest betrouwbare systemen in de serverindustrie, maar om elk risico te vermijden en voor bijvoorbeeld gepland onderhoud wordt data redundant op meerdere nodes opgeslagen. Het doel hiervan is om maximale beschikbaarheid voor de klant te garanderen. Wanneer deze nodes toch uitvallen, is alle data beschikbaar en klaar om op een andere node te gebruiken. Efficiënte dataopslag maakt het mogelijk om bijna onbeperkt herstelpunten te creëren, zodat voldaan kan worden aan de zwaarste eisen qua RPO en RTO, waardoor dataverlies beperkt wordt en herstel in minuten kan plaatsvinden.  

 

De voordelen van HPE SimpliVity

  • HPE SimpliVity is een hyperconverged ‘software defined’ oplossing, die de hele klassieke opzet in een rack ombouwt tot één vereenvoudigde (Hyperconverged) stack. Dit scheelt ruimte in het datacenter en er hoeft slechts één platform beheert te worden. Dit leidt tot aanzienlijk lagere kosten in aanschaf en gebruik in vergelijking met Legacy IT en andere HCI oplossingen.
  • HPE SimpliVity vereenvoudigt de IT-infrastructuur aanzienlijk. Dit is mogelijk door de combinatie van hardware en slimme dataservices voor gevirtualiseerde workloads. Daarin worden ook VM-gericht beheer en mobiliteit, gegarandeerde data-efficiëntie, ingebouwde back-up en recovery gecombineerd.
  • Het platform staat voor innovatief VM-centrisch beheer. Er zijn geen LUN’s, shares of volumes om te beheren. Via één enkele interface krijgt u een globaal overzicht van de datacenters en externe vestigingen. Vanwege de VM-mobiliteit kunnen VM’s snel en zelfs wereldwijd van de ene site naar de andere site verplaatst worden. Back-uppen of het herstellen van een 1TB VM kan binnen 60 seconden!
  • HPE SimpliVity wordt beheerd via één enkele gebruikersvriendelijke interface. Hierbij kan zelfs een IT-generalist alle IT-infrastructuur onder de hypervisor beheren.
    Het vereenvoudigt de VM-ervaring met echte hyperconvergentie. Van core tot edge en dit alles met efficiëntie, veerkracht én eenvoud.
  • De ingebouwde “always on” datareductie, door een hardware accelerator kaart, zorgt ervoor dat gecreëerde data automatisch wordt gededupliceerd en gecomprimeerd voordat het op de disk beland. Hierdoor is een hoge storage-efficiency haalbaar, zonder prestatieverlies en tot 10 keer minder capaciteitsgebruik. Dit resulteert in een gegarandeerde besparing tot 90% op primaire storagecapaciteit en back-up kosten.
  • Gemiddeld bereiken HPE SimpliVity klanten een kostenverlaging (TCO) van 69% ten opzichte van traditionele IT en een 10:1 vermindering van hardware. Deze voordelen van HPE SimpliVity bieden IT-organisaties meer tijd voor nieuwe projecten en andere lopende zaken. De kwaliteiten van HPE SimpliVity worden door Gartner, IDC, Forrester en CRN herkend. Gartner toont HPE zelfs voor het derde jaar op rij als leider in diens HCI Magic Quadrant.

 

Red Bull Racing en HPE SimpliVity

Bij Formule 1 draait alles om snelheid. Elke honderdste van een seconde telt. Data is de levenslijn van alle ontwikkelingen en verbeteringen aan een Formule 1-auto. De auto genereert elke training en elke wedstrijd een enorme hoeveelheid data. Red Bull Racing gebruikt HPE SimpliVity om die data sneller op het circuit te analyseren. Zo is de tijd die nodig is, om de data te analyseren, van negen minuten naar twee minuten gegaan. Het aantal ronden dat nodig is om eventuele aanpassingen aan de formule 1-auto te maken is flink verminderd, wat betekent dat Red Bull Racing tweeënhalf keer sneller aanpassingen kan doorvoeren dan voorheen. Dat is belangrijk, gezien er tot 1000 onderdelen aan een Formule 1-auto vervangen kunnen worden per race, afhankelijk van het circuit.

 

Heb je zo een goed beeld gekregen van HPE SimpliVity? Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag via hpe@copaco.com of bel 040 2 306 425.