Powered by:

Are you ready to Nimble?

Twee jaar terug nam HPE het bedrijf Nimble over. Sindsdien zijn de Nimble storage oplossingen niet meer uit het huidige ICT-landschap weg te denken. Waarom deze storage oplossingen zo mateloos populair zijn? Je leest het hier.

 

Nimble portfolio
De Nimble storage arrays maken inmiddels een belangrijk deel uit van het HPE Storage portfolio. Na de overname is het gehele productportfolio verder uitgewerkt en biedt nu zowel entry-level als high-performance toestellen. Hierbij zijn de All-Flash systemen het meest onderscheidend.

 

All en Adaptive Flash
De HPE Nimble All-Flash systemen zijn voorzien van meerdere flash drives en functioneren zonder bewegende onderdelen. In de praktijk houdt dit in dat het product minder warm wordt en minder stroom verbruikt. Bovendien zijn deze producten onderhoudsvriendelijk en ongelofelijk snel. Op het gebied van storage kunnen we wel stellen dat All-flash de absolute toekomst is.

 

Bovendien biedt HPE Nimble naast All-flash ook Adaptive Flash Storage - ook wel hybrid flash genoemd. Adaptive Flash mixt flash met klassieke harde schijven. Hierdoor is het een goede oplossing als je zoekt naar een gulden middenweg tussen prestatie en capaciteit.

 

‘Het Nimble portfolio bestaat uit een nieuwe generatie storage-oplossingen, met Artificial Intelligence als belangrijke USP.’

 

Uitzonderlijke uptime garantie
HPE geeft met haar Nimble flash storage systemen een nogal uitzonderlijke 99,9999% uptime garantie. Hierdoor is HPE Nimble Storage dé oplossing voor betrouwbare dataopslag. Bovendien voorspelt en voorkomt de techniek, door de inzet van Artificial Intelligence, problemen alvorens deze zich voordoen.

 

De storage systemen zijn intuïtief in gebruik en staan bekend om hun snelheid. Bovendien zorgt HPE voor uitgebreide support op deze systemen, waardoor je gegarandeerd bent van een storage systeem dat altijd werkt. Wordt de uptime van 99,9999% om wat voor reden niet gehaald? HPE lost het direct met je op en je ontvangt gratis supportcredit(s). Dat is wat we noemen nog eens zekerheid.

 

Unieke garantie: 6-Negens
Als Nimble gebruiker profiteer je standaard van de 6-Negens Garantie van HPE en dat geldt voor alle modellen. Deze garantie wordt gegarandeerd zolang de Nimble storage oplossing ondersteund wordt.

 

HPE InfoSight en Nimble
In een vorig blog gingen we uitvoerig in op HPE InfoSight, de AI-managementtool van HPE.  Deze AI-tool is op de Nimble storage oplossingen, als cloud gebaseerde beheerplatform, van ongelofelijke meerwaarde. Het maakt gebruik van Artificial Intelligence en Machine Learning om storage systemen beter te beschermen tegen onverwachte problemen.

 

HPE InfoSight leert en voorspelt, waardoor organisaties narigheden - zoals een dataopslag gerelateerd probleem - tijdig voorkomen. De techniek zorgt dat het systeem automatisch leert en hierdoor slimmer, beter en betrouwbaarder wordt. Je hebt alleen nog voor de echt ingewikkelde problemen een specialist nodig.

 

Conclusie
Het is als je het mij vraagt een goede zet geweest van HPE om de Nimble oplossingen in het productgamma op te nemen. Er zijn diverse opties als je aan de slag gaat met een vernieuwing van een datacenter of storage. Zorg dat Nimble zeker niet op het lijstje van mogelijkheden ontbreekt!

 

Configureren
De HPE Nimbles kunnen worden geconfigureerd via de OCA (One Configure Advanced) tool van HPE. Dit kan via de HPE partner portal of via het salesteam van Copaco.

 

Houdt HPEnergy.nl en Copaco.com in de gaten, want we publiceren regelmatig mooie Nimble promoties.