Powered by:

ICT-investeringen nooit meer op on hold

MKB-organisaties zetten, nu meer dan ooit, grote investeringen op on hold. Toch staan op verschillende locaties servers te rammelen of lopen contracten af. Organisaties moeten dan toch actie ondernemen, maar stellen dit uit. Heb jij hier ook mee te maken? Lees dan dit blog waarin ik de mogelijkheden van HPE Greenlake belicht. Hiermee kun je hybride ICT-infrastructuren leasen voor een vast bedrag per maand.

Mogelijkheden voor Hybrid cloud

HPE Greenlake voorziet in een pay-per-use model voor een publieke/hybride cloud omgeving binnen een eigen infrastructuur. Dit betekent volledige levering en beheer van hybride cloud werkomgevingen. We noemen dit ook wel infrastructure-as-a-service, doordat het een on demand invulling geeft aan de wensen rondom hardware, capaciteit en planning.

Het voordeel? Schaalbaarheid voor organisaties in groei. HPE Greenlake garandeert meer controle en een lagere Return On Investment. Dit doordat de klant alleen betaalt voor datgene dat is verbruikt. Dit gebruik wordt door HPE gemeten op basis van:

 

  • gigabytes storage (data-opslag);
  • compute-uren (rekenkracht) of;
  • megabytes netwerk (dataoverdracht).

 

“Maandelijks neem je datgene af dat je denkt nodig te hebben en schaal je op of af, waar nodig. Zo kunnen jouw klanten zonder stress investeren in verdere groei.”

 

Hoe werkt HPE Greenlake?

Hoe het werkt? De financiële mogelijkheden van HPE Greenlake vergelijk ik altijd met private lease van een auto. De auto blijft in bezit van de leverancier, maar de rijder geniet wel van alle functionaliteiten en de standaard service aan boord. Denk aan firmware updates, servicegarantie en verzekeringen.

 

Organisaties die niet staan te springen om grote investeringen kunnen met ICT hetzelfde doen. Zeker indien zij verwachten wel een bepaalde groei nodig te hebben. Steeds vaker wordt gekozen voor werken in de cloud, maar met de hardware on-premise. Dit geeft een gevoel van veiligheid doordat data in Nederland staat en van controle. HPE Greenlake maakt deze eigentijdse en veilige manier van werken toegankelijk.

 

Schaalbaarheid

Met dit pay-per-use model speel je in op de behoefte naar schaalbaarheid. Klanten kunnen een investering ‘op de groei’ aanschaffen en alleen betalen voor datgene dat zij gebruiken. Kies je voor een serveromgeving on premise, dan bepaal je met de klant de 100% gebruikscapaciteit waarnaar je wilt toewerken, maar… betaalt daarvoor niet als deze capaciteit niet wordt gebruikt. Zo kun je de nieuwste apparatuur blijven inzetten en de investering spreiden.

 

Waarom is dit voor jou interessant?

De wereld draait door. Klanten hebben spullen nodig maar willen de uitgave daarvoor nu niet doen. Liever houden ze nu, tijdens de coronacrisis, de hand op de knip. Begrijpelijk, maar voor de organisaties die toch willen (of moeten) vernieuwen kun je hen nu attenderen op deze financiële mogelijkheden. 


Jij bent in staat om jouw klant te helpen door hen een leasemogelijkheid aan te bieden. Je offreert geen éénmalige aanschaf, maar een leaseconstructie voor een vast bedrag per maand. Je koopt deze in bij Copaco en HPE zorgt voor het afsluiten van de overeenkomst met je klant. Copaco adviseert, HPE faciliteert.HPE Greenlake in het kort:

 

  • Je schaft een complete hybride IT-oplossing aan op basis van pay-as-you-go.
  • Je kiest een oplossing op maat inclusief hardware, software en ondersteunende cloud diensten.
  • Je profiteert van voorspelbare maandelijkse of driemaandelijks betalingen van meer dan 36, 48, 60 maanden.
  • In het geval van een defect herstelt of vervangt HPE de apparatuur en voert deze af indien nodig.
  • Je krijgt sneller toegang tot nieuwe technologie.
  • Het IT-budget is voor klanten eenvoudig te beheren. De kosten worden voorspelbaar.
  • Het totaalbedrag over 36 maanden uitsmeren is vaak interessanter – en makkelijker verkopen - dan een éénmalige aanschaf.

 

En nu?

Ik kijk graag samen met jou naar de mogelijkheden voor HPE Greenlake. Hoe werkt het en wat zijn je inkoop- en verkooptarieven? Bovendien bekijken we samen - op basis van jouw eventuele case - wat het voordeel voor de eindklant is. Via de HPE Greenlake Quickquote tool kan ik snel offertes maken en inzicht geven welke oplossing je nodig hebt. Ook in deze salestool geef ik je graag inzicht. Nieuwsgierig geworden? Dan plannen we een korte online meeting om je meer informatie te geven.