Powered by:

Waarom voor HPE Nimble storage oplossingen kiezen?

‘Zijn de HPE Nimble storage oplossingen niet een stuk duurder?’ en ‘Als ik meer betaal, wat krijg ik daar dan voor terug?’ Deze twee vragen komen regelmatig bij ons binnen. Ik geef je antwoord op die vragen, zoals wat de toegevoegde waarde is van HPE Nimble en van welke meetbare resultaten je profiteert.

 

Wat kan HPE Nimble wat andere storage oplossingen niet kunnen?

HPE Nimble is het storage portfolio van HPE dat storage, back-up en 99,9999% up-time in één oplossing samenbrengt. HPE Nimble bestaat uit twee productcategorieën: All Flash en Adaptive Flash. In een eerdere blog schreef mijn collega Ruud over de verschillen tussen die twee. De grootste meerwaarde is de geïntegreerde Artificial Intelligence (AI) toepassing, genaamd HPE InfoSight.

 

Meer weten over HPE InfoSight, zoals hoe deze AI tooling precies werkt?
<Lees artikel over HPE Infosight>


HPE InfoSight maakt gebruik van Artificial Intelligence en Machine Learning om storage producten beter te beschermen tegen bijvoorbeeld storingen. Hierdoor voorspelt HPE Nimble al problemen voordat deze ontstaan. Dit is een uniek en onderscheidend vermogen dat leidt tot bewezen voordelen in de praktijk. Daarover zo meer. De storage oplossingen zijn in staat trends te herkennen. Hierdoor wordt tijdig een afwijking van die trends gesignaleerd, waarmee de systeembeheerder of administrator de omgeving optimaal kan configureren (bijvoorbeeld updates voor drivers, netwerkinstellingen, etc.).Wat voor issues worden er voorkomen /
herkend?

HPE Nimble is onder andere in staat om trendanalyses uit te voeren om bijvoorbeeld capaciteitsgebrek tijdig te signaleren. Dit geeft de IT-er de ruimte om hier op te reageren. Zaken zoals onderstaand kunnen hiermee voorkomen worden:

 • gebruikers kunnen geen bestanden meer opslaan;
 • applicaties die voortdurend vastlopen.

Het komt regelmatig voor dat bepaalde combinaties van hard- en software niet of juist wél efficiënt  werken. De AI-tool, InfoSight, geeft inzicht in de mate van efficiëntie en optimalisatie van de totale omgeving (bijvoorbeeld een VMware omgeving).


Uptime garantie

Juist doordat deze storage oplossingen zoveel kunnen voorspellen - en 86% van de problemen kunnen oplossen voordat je het in de gaten hebt - garandeert HPE een uptime garantie van 99,9999% (de bekende 6-negens garantie). Wordt de uptime van 99,9999% niet gerealiseerd? Dan lost HPE het probleem direct op en ontvang jij gratis supportcredit(s).Voordelen van HPE Nimble Storage

 • De storage oplossingen zijn eenvoudig schaalbaar.
 • De oplossingen zijn gemakkelijk te beheren zonder uitgebreide training.
 • Verbeterde performance van de omgeving.
 • Artificial Intelligence zorgt ervoor dat iedere IT-omgeving wordt geanalyseerd. Hierdoor kan tijdig worden ingespeeld op (mogelijke) problemen.
 • Artificial Intelligence helpt om trends te identificeren en te analyseren.
 • Er wordt een uptime garantie van 99,9999% afgegeven, waarbij gemiddeld 86% van de problemen voorspeld kan worden.
 • Efficiënte indeling van gegevens. Er kunnen meer gegevens per TB (Terabyte) worden opgeslagen.

 

Resultaten
Waar leiden alle deze voordelen toe? Hieronder enkele interessante uitkomsten.

 • 85% van de problemen wordt automatisch voorspeld en opgelost.
 • 85% minder tijd kwijt aan het managen van problemen.
 • Daling van 79% van operationele kosten.
 • Wereldwijd is 1.500.000 uur aan manuren bespaard vanwege het proactief herkennen van problemen.

 

Is HPE Nimble nu echt zoveel duurder?

Om te beginnen vertrouw ik erop dat je hebt kunnen lezen dat HPE Nimble uit meer bestaat dan alleen een storage oplossing. AI zorgt voor het vermogen om in te schatten wat er gaat gebeuren. Een HPE modular storage array (MSA) is goedkoper, maar heeft geen integratie met AI en mist een aantal functionaliteiten van Nimble. Er is ook een aantal duurdere / complexere HPE-oplossingen, die ook meer training vereisen. HPE Nimble biedt de gulden middenweg tussen investering, gemak in onderhoud en functionaliteiten.

 

 

Ben je benieuwd hoe HPE Nimble kan helpen?

We helpen je met veel plezier bij het adviseren en configureren van de meest ideale HPE Nimble toepassing voor jouw klant.

Heb je zo een goed beeld gekregen van HPE Nimble? Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag via hpe@copaco.com of bel 040 2 306 425.